Ναύπακτος: 19 παιδιά από παιδικό σταθμό με συμπτώματα σοβαρής γαστρεντερίτιδας

Ανησυχία προκάλεσε η μαζική δηλητηρίαση μικρών παιδιών σε παιδικό σταθμό την Πάτρας, καθώς χρειάστηκε η νοσηλεία τους στο νοσοκομείο. Συνολικά νοσηλεύονται με συμπτώματα σοβαρής γαστρεντερίτιδας 19 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το nafpaktianews.gr, πάνω από 25 παιδάκια πήγαν στο νοσοκομείο κι από αυτά τα 19 κρίθηκε ότι χρίζουν νοσηλείας, με τα 17 να νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο και δύο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Αναμένονται οι μικροβιολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μικρόβιο που πρόσβαλε τους μικρούς μαθητές και αν προήλθε από κάποια τροφή που κατανάλωσαν στον παιδικό σταθμό όπου φοιτούν.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά οδηγούν στην εκτίμηση πως πρόκειται για σαλμονέλα η οποία προκλήθηκε από τροφή.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας έως τεσσάρων ετών, που εισήχθηκαν στο νοσοκομείο αφυδατωμένα και με θετικούς δείκτες λοίμωξης.

Από τις αρμόδιες Αρχές της Αιτωλοακαρνανίας είναι σε εξέλιξη έρευνα στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό προκειμένου να διαπιστωθεί η αίτια της εκδήλωσης των συμπτωμάτων στα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί